Lindedagen 2023

Onsdagen den 24 maj ses vi på Lindedagen. Vi kommer att sälja våra skrifter, visa olika mineraler m.m. Ni kommer även att träffa vår yngste medlem Vincent Gunnarsson.

Vi har ett bord på strandpromenaden nedanför församlingshemmet.

Årsmöte den 21 mars

Tisdagen den 21 mars kl. 18:30 håller föreningen ett Årsmöte i NTO-lokalen i Stripa.

Efter de sedvanliga årsmötesförhandlingarna kommer vår yngste medlem Vincent Gunnarsson berätta om sitt intresse för gruvor. Han kommer även att sälja sin gruvtidning på Årsmötet

Vi bjuder som vanligt på fika.

God Jul och Gott Nytt År

Vi i föreningen Industrilandskap i Bergslagen vill härmed önska alla medlemmar God Jul och Gott Nytt År. Ett år som förhoppningsvis inte blir så påverkat av pandemin som de två tidigare åren.

I början av året kommer ett nytt nummer av tidskriften Industrilandskap i Bergslagen som handlar om vattenkraftens betydelse i Sverige. Den 24 maj kommer vi att delta under Lindedagen och förhoppningsvis kan vi under hösten åter arrangera Geologins Dag i Stripa. Vi återkommer med fler aktiviteter under året.

BERGSLAGENS HISTORIEDAGAR-KRONOHYTTAN

BERGSLAGENS HISTORIEDAGAR 22-25 SEPTEMBER

Ett samarrangemang med Örebro läns museum och lokala aktörer

Lördagen den 24 september kl. 11:00 arrangerar föreningen Industrilandskap i Bergslagen en guidad visning av Kronohyttan i Guldsmedshyttan.

Samling vid före detta Stripa skola. Obs! inte vid gruvan som tidigare angetts.

Tyvärr är stigen till hyttan inte tillgänglighetsanpassad.

För övriga aktiviteter se även #bergslagenshistoriedagar2022

Kronohyttan, röjning inför guidning

På lördag den 17 september kl. 14 kommer vi att börja en slyröjning vid Kronohyttan. Vi gör det inför en visning av hyttan som kommer att ske lördagen den 24 september kl. 11:00. Det ingår i ett arrangemang som kallas Bergslagens historiedagar som arrangeras av Örebro läns museum.

Vi ser gärna att fler kommer och hjälper till då framförallt Kirskålen och Hallonbuskarna växer till alltför snabbt.

Årsmöte den 24 mars

Torsdagen den 24 mars kl. 18:30 har föreningen Industrilandskap i Bergslagen ett årsmöte i NTO-lokalen i Stripa.

Efter de sedvanliga årsmötesförhandlingarna har vi nöjet att lyssna på Stefan Sädbom som är gruv- och prospekteringsgeolog på Bergskraft och vid Lovisagruvan. Han kommer att ha en föreläsning med rubriken: ”Ännu mullrar det i berget…….”.


Vi bjuder som vanligt på fika med bröd och kaffe eller dricka.

Välkomna

Styrelsen

Föreningen på Facebook

Vi har nu ett konto på Facebook som heter Industrilandskap i Bergslagen.

Vi har startat det för att det är mycket enklare att hantera. Där finns också möjligheten för alla medlemmar att lägga in egna artiklar och skriva synpunkter på det som lagts in.