Årsmöte den 24 mars

Torsdagen den 24 mars kl. 18:30 har föreningen Industrilandskap i Bergslagen ett årsmöte i NTO-lokalen i Stripa.

Efter de sedvanliga årsmötesförhandlingarna har vi nöjet att lyssna på Stefan Sädbom som är gruv- och prospekteringsgeolog på Bergskraft och vid Lovisagruvan. Han kommer att ha en föreläsning med rubriken: ”Ännu mullrar det i berget…….”.


Vi bjuder som vanligt på fika med bröd och kaffe eller dricka.

Välkomna

Styrelsen

Föreningen på Facebook

Vi har nu ett konto på Facebook som heter Industrilandskap i Bergslagen.

Vi har startat det för att det är mycket enklare att hantera. Där finns också möjligheten för alla medlemmar att lägga in egna artiklar och skriva synpunkter på det som lagts in.

Årsmöte den 2 december

Vi har nu hoppat över 2 årsmöten på grund av pandemin. Vi kommer därför att hålla ett årsmöte den 2 december kl. 18:30 i NTO-lokalen i Stripa. Mötet kommer att behandla åren 2019 och 2020.

Vi kommer som vanligt att bjuda på kaffe/dricka med bröd.

Välkomna!

Föredrag om Kronohyttan

Lördagen den 11 september kl. 14:00 håller föreningen Industrilandskap i Bergslagen ett föredrag om Kronohyttan i Guldsmedshyttan. Platsen är IOGT-NTO lokalen i Stripa. Om vädret tillåter kommer vi därefter göra ett besök på platsen där hyttan låg. Alla är välkomna.

Tisdagen den 7 september kl. 15 röjer vi sly vid Kronohyttan då det växt upp väldigt mycket sedan sista röjningen. I dag är det så mycket sly att det är svårt att se vad som finns där. Alla är välkomna att hjälpa till!

GEOLOGINS DAG INSTÄLLT

Tyvärr måste vi meddela att Geologins Dag i Stripa som vi hade tänkt arrangera den 11 september i år utgår. Vi kommer därför i stället satsa på den 10 september 2022.

Anledningen är naturligtvis den rådande pandemin och att vi inte med säkerhet kan få tillstånd till arrangemanget. Vi har redan tidigare dragit ned på vissa arrangemang för att minska kostnaderna för föreningen och som läget är nu vågar vi inte fullfölja Geologins Dag i år. Vi har därför beslutat att meddela alla inblandade att Geologins Dag i Stripa är inställt.

Styrelsen för föreningen Industrilandskap i Bergslagen

Kronohyttan och Ingelsgruvan

Kronohyttan

Nu på tisdag den 4 maj kl. 17:00 träffas vi som kan för en fortsatt röjning av sly vid Kronohyttan i Guldsmedshyttan.

Ingelsgruvorna

Lördagen den 8 maj kl. 10:00 träffas vi vid Ingo-macken i Guldsmedshyttan för gemensam färd till Ingelsgruvorna. Vi ska åka dit för att försöka hitta totalt 10 fina exemplar av 5 olika mineraler. De 5 olika mineralbitarna är tänkta att användas av Örebro läns museum i deras utställning “Boom i bergslagen” som startar den 12 juni på Örebro slott.

Röjning vid Kronohyttan

Lördagen den 10 april kl. 10:00 träffas vi för att röja sly vid Kronohyttan. Ta med fika och verktyg då vi räknar med att stanna ca 3-4 timmar. Ring mig gärna på 070-4888255 om det är något ni undrar över. Johnny Olsson.

God Jul och Gott Nytt År

Vi önskar alla en God Jul och Gott Nytt År!

Under det här året har det tyvärr inte hänt så mycket i föreningen på grund av den pågående pandemin. Vi hoppas därför att åtminstone den senare delen av kommande år blir betydligt bättre. Vi räknar därför med att vi kommer igen till hösten med nya tag.

Vi har redan nu börjat planera för Geologins Dag som föreningen kommer att arrangera i Stripa den 11 september 2021. Vi hoppas därför på vaccinet och att det skall bli trevligt att återkomma till Stripa Gruvmiljö som vi inte haft möjlighet till de sista åren.

Under den tidiga våren räknar vi också med att röja vid Kronohyttan som tyvärr växt igen så att den knappt syns och är väldigt svår att komma fram till.

Styrelsen

Inställt Årsmöte

Vi har nu bestämt att vi skjuter upp årsmötet som vi skulle hålla den 31 mars på grund av coronasmittan. Vi återkommer om ett nytt datum, men det blir troligtvis inte förrän till hösten.

Styrelsen